A partir d’aquest novembre, a Mengem Ponent, trobareu llenties i cigrons de l’Espluga Calba i, a més, són de producció ecològica. Però… com es preparen els llegums?
Cal seguir un procés abans de posar-los a l’olla que, tot i senzill, no s’ha d’oblidar.
Primer de tot, començarem revisant que no s’hagi colat cap pedreta entre els llegums. Posteriorment els posarem en un recipient i els cobrirem deixant, com a mínim, dos dits d’aigua per sobre. Els deixarem en remull unes 12 hores a temperatura ambient. L’ideal és posar-los en aigua la nit abans de coure’ls.
Amb aquest procés, els llegums doblaran el volum i ja estaran llestos per cuinar.
Per cuinar-los, s’han de posar en una olla coberts d’aigua i un polsim de sal. Deixar que arrenquin el bull i tenir-los uns 35 minuts al foc. Passat a quest temps, l’ideal és deixar-los a la mateixa aigua amb el foc apagat deixant que vagi perdent temperatura per si sol.
A partir d’aquí, ja ho tindràs a punt per fer uns llegums estofats, per posar-los d’acompanyament en altres plats o per menjar-los escorreguts i amb un raig d’oli d’oliva verge extra!